A jövőről

Egyre több találgatás van arról, hogy mit hoz a jövő. Számos olyan potenciális "gyilkos" jelölt van már, ami elpusztíthatja a Földet és vele együtt az emberiséget is. Ezek bemutatás, megvitatása a blog egyik célja. A másik jövő, a mi jövőnk, az életünk kis hazánkban. Hogyan képzeljük mi és a "nagyok" hogyan képzelik el, stb.. Iskola, gazdaság, stb, stb...

Linkblog

Lakható bolygók?

2011.02.05. 19:09 | Grem | Szólj hozzá!

Címkék: természet bolygó kepler lakható bolygó

Az emberek kíváncsiak. Mindig is érdekelt minket, hogy mi zajlik körülöttünk, hogy egyedül vagyunk-e, lakhatnak-e más bolygón is élőlények, hogy keletkezett a Föld, stb. A tudósok már jó ideje kutatnak Földhöz hasonló bolygók után, melyek a távoli jövőben az emberek menedékeként, vagy második otthonaként szolgálnának. Természetesen az sem kizárt, hogy egy-egy ilyen bolygó már lakott.

A Nasa Kepler űrteleszkópja nemrégiben több mint ezer potenciális bolygó jelöltet talált, melyek életet rejthetnek. A felfedezett 1235 bolygó közül 68 közel Föld méretű, 288 szuper Föld méretű, 662 Neptun méretű, 165 Jupiter méretű és 19 nagyobb mint a Jupiter. A bolygók közül 54 olyan bolygó van, mely a lakható övezetben található, azaz hasonló távolságra találhatóak csillaguktól, mint a Föld a Naptól, így akár víz is lehet rajtuk, ami az élet egyik fontos alap eleme jelen tudásunk szerint.

Az, hogy egyszer eljutunk-e ezekre a bolygókra az a jövő zenéje, de jelen tudásunk és technikánk sajnos nem elég ahhoz, hogy saját érzékszerveinkkel vizsgáljuk meg ezeket a bolygókat.

További érdekes hírekért és képekért, látogass el a Kepler honlapjára.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ajovorol.blog.hu/api/trackback/id/tr342640725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása