A jövőről

Egyre több találgatás van arról, hogy mit hoz a jövő. Számos olyan potenciális "gyilkos" jelölt van már, ami elpusztíthatja a Földet és vele együtt az emberiséget is. Ezek bemutatás, megvitatása a blog egyik célja. A másik jövő, a mi jövőnk, az életünk kis hazánkban. Hogyan képzeljük mi és a "nagyok" hogyan képzelik el, stb.. Iskola, gazdaság, stb, stb...

Linkblog

Hol a magyar búza?

2011.02.22. 19:47 | Grem | Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság búza kenyér magyar búza

A kérdés jogos és szerintem mindenkiben felmerült, hogy mi van a magyar búzával. Hol van, vagy ki tüntette el?

 

 

 

 

 

 

 

 

Arra, hogy ki tüntette el, vagy hogy hol van biztos nem tudok válaszolni, de azért boncolgassuk kicsit ezt a témát.

Jelenleg egy kiló kenyér 250-300 forint és egyes elemzők szerint (talán éppen ők azok, akik ezt okozzák) 400 forint is lehet egy kiló kenyér ára. Ezt az árnövekedést nem varrhatjuk csak a búza nyakába, mert a mostani arab válság is közrejátszik ebben és még megannyi tényező.

De hol van a búza?

Ezt nem tudjuk, de azt igen, hogy hol nincs, még pedig a raktárakban. Idéznék egy aranyos mondatot: A bizonytalanságot fokozza, hogy a molnárok sem tudják, mekkora a hazai búzakészlet. Ha ők nem tudják akkor ki tudja?

Egyik ismerősöm szerint (aki mellesleg mezőgazdasági termeléssel foglalkozik többek között búzával is) van búza! Nekik is van, amit el lehet adni. Akkor újra felteszem az eddig is érthetetlen kérdésem, hol a xxxx van a búza?

Azt tudjuk, hogy a pénzügyi szférában minden nyilatkozat önbeteljesítő jóslatú. Azaz ha azt mondja egy nagy kutya (nem, itt nem a bernáthegyire gondoltam), hogy rosszul áll a magyar gazdaság, akkor rosszul is fog állni, mert a befektetők menekülnek majd az országból (sarkított példa, de igaz).

Szerintem nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy van magyar búza, csak egyesek trükköznek és megint hasznot akarnak húzni az egyszerű emberekből. Azt sem tartom kizártnak, hogy a magyar búza egy vasúti kocsiban pihen valamelyik külföldi állomáson és várja, hogy többszöröséért hazakerüljön a raktárába.

A bejegyzés trackback címe:

https://ajovorol.blog.hu/api/trackback/id/tr232681475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása