A jövőről

Egyre több találgatás van arról, hogy mit hoz a jövő. Számos olyan potenciális "gyilkos" jelölt van már, ami elpusztíthatja a Földet és vele együtt az emberiséget is. Ezek bemutatás, megvitatása a blog egyik célja. A másik jövő, a mi jövőnk, az életünk kis hazánkban. Hogyan képzeljük mi és a "nagyok" hogyan képzelik el, stb.. Iskola, gazdaság, stb, stb...

Linkblog

A jövőnk az alkotmányunk?

2011.03.14. 11:15 | Grem | Szólj hozzá!

Címkék: alkotmány

Nos, szerintem nem. Kicsit furcsának érzem, hogy ez ekkora figyelmet kap, pedig sok minden mással kellene foglalkozni e helyett.

Felháborítónak tartom, hogy jelen esetben nincs fontosabb dolog annál, hogy a megyét hívjuk-e vármegyének vagy a Magyar Köztársaságot Magyarországnak, meg még sorolhatnám a többi hülyébbnél hülyébb ötletet. Ha eddig is Magyarország volt az elfogadott, akkor nem mindegy, hogy változtatunk-e vagy sem? Nem is beszélve a, hogy le kell-e cserélni a Citadellában lévő szobrot Szűz Máriára vagy sem.. Röhej..

A legfelháborítóbb az egészben, hogy ezek mind pénzbe kerülnek. Kinek a pénzébe? Hát a miénkbe! Mennyit lehet onnan elvenni, ahol már amúgy sincs sok? Egyik tanárom szerint a jövőben majd rizst, moszatot, algát meg hasonló finomságokat fogunk enni. Lehet nem is kell sokáig várni arra. Persze mondhatjuk, hogy ezek évekig eltartanak és nem kerül semmibe.., de a személyit azért le kell majd cseréltetni.

Nem árulok el nagy titkot, hogy a fiatal generációhoz tartozom és talán az sem titok, hogy itthon nem látom a jövőm. Elég szomorú vagyok emiatt, de ez van. Úgy tűnik, itt mindenki csak a hatalomra pályázik legyen türkizzöld vagy rózsaszín. Valahogy mindenki elfelejti, hogy honnan jött, honnan kapja a fizetését, de talán egyszer, egy új generáció majd változtat ezen..

Addig nem is lesz jobb az országunk, amíg nincs annál fontosabb kérdés, mint hogy mit minek hívjunk. A régi eszmények bevezetése nem teszi stabilabbá a gazdaságot, MI nem fogunk jobban élni tőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://ajovorol.blog.hu/api/trackback/id/tr412737805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása