A jövőről

Egyre több találgatás van arról, hogy mit hoz a jövő. Számos olyan potenciális "gyilkos" jelölt van már, ami elpusztíthatja a Földet és vele együtt az emberiséget is. Ezek bemutatás, megvitatása a blog egyik célja. A másik jövő, a mi jövőnk, az életünk kis hazánkban. Hogyan képzeljük mi és a "nagyok" hogyan képzelik el, stb.. Iskola, gazdaság, stb, stb...

Linkblog

A jövő városai

2011.02.19. 19:17 | Grem | Szólj hozzá!

Címkék: város városok jövő városa jövő városai

A jövő városai

A jövő városait mindenki máshogy képzeli el, de egy valamiben mindegyik megoldás közös (legtöbb). Ez pedig az egészséges élet. A környezetszennyező autókat minden városból száműzték már addigra és helyettük a jövőben repülő autókat láthatunk majd. Lehetséges, hogy valóban repülni fogunk? Belátható időn belül nem, hisz nem lenne rá igény. Elég lenne, ha az autók költséghatékonyabbak lennének és emellett gyorsabban eljutnának minket a a kitűzött helyre. 

 

 

 

 

 

 

 

Egyes országok már most tervezik a jövőt, ami mindenképpen jó hír nekünk. Ezen tervek mindegyikében szerepet kap a természet is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fenti ábrán a dubai jövő városának tervét láthatjuk, mely csak megújuló energiaforrásokat használ fel és növénytermesztés lesz a feladata. A képen láthatjuk, hogy nincsenek lakóházak (lehet mér kihaltunk?), csakis tükrök mely a középen található prizmára összpontosítják a nap sugarait.

Nem csak Dubai, hanem más városok is dolgoznak ki a zöldebb városokon. Koppenhága is ezek között van és céljuk, hogy visszaépítsék a zöldet a városokba.

Természetesen nemcsak pozitív jövőképek vannak. Vannak olyanok is, amik a jövő árnyoldalait mutatják be, azt a világot, melyben nem változott semmi, megmaradt a környezetszennyező életvitel. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A jövő már elkezdődött és csakis rajtunk múlik, hogy merre haladunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://ajovorol.blog.hu/api/trackback/id/tr902673251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása