A jövőről

Egyre több találgatás van arról, hogy mit hoz a jövő. Számos olyan potenciális "gyilkos" jelölt van már, ami elpusztíthatja a Földet és vele együtt az emberiséget is. Ezek bemutatás, megvitatása a blog egyik célja. A másik jövő, a mi jövőnk, az életünk kis hazánkban. Hogyan képzeljük mi és a "nagyok" hogyan képzelik el, stb.. Iskola, gazdaság, stb, stb...

Linkblog

Fejlődjünk vagy ne fejlődjünk?

2011.03.04. 19:18 | Grem | Szólj hozzá!

Címkék: jövő technika

Nem tudom gondolkodtatok-e már azon, hogy meddig és milyen ütemben érdemes fejlődni. Ez így még lehet, hogy kicsit homályos megfogalmazás, de meg fogjátok érteni pár sor elolvasása után.

Egyre több és több helyen tapasztalhatjuk, hogy a gépek átveszik az ember helyét. Legyen szó egy nagy üzemről vagy csak egy kisebb pénztári gépről, hisz minden cég a profitot hajkurássza, nem törődve az emberekkel. Persze mondhatjuk, hogy érthető a dolog, hisz mi is így csinálnánk vagy mégsem?

A legújabb technikai vívmány az ember nélküli kassza, elég csak végighúzni a termékeket, kifizetni és már mehetünk is. De jó ez nekünk?

Meddig éri meg?

Gondoljunk bele abba, hogy minden egyes gép, legalább egy ember munkahelyét veszi el, azaz minimum eggyel növeli a munkanélküliek számát. Ha nem dolgozik nem termel, nincs jövője, kilátása, stb, stb.. A munkanélküliekből a jövőben rabló, gyilkos és még ki tudja mi fejlődik ki az életért folytatott harcban. Elég fura lenne, ha egyik napról a másikra egy Robot Robival találnád szembe magad, aki épp 24 órát dolgozik, nem eszik, nem alszik, nem kell neki cigiszünet és ami a legfontosabb ő is az állásodra pályázik!

Az sem kizárt, hogy egy gép nem egy ember, de egy egész gyár helyét átveszi. Nem kell neki semmi, csak néha rá kell pillantani a telefonra, hogy nem-e küldött valami hibaüzenetet, amiért meg kellene nézni.

A technológia, a technika nagyon fontos, de tudni kell, hogy hol a határ és meddig éri meg. Az államnak (közvetett módon a cégeknek is) érdeke, hogy az emberek dolgozzanak, hisz a befizetett adókból tartja fenn magát az állam és támogatja az embereket és a cégeket. Ha ezen befizetések egy része elveszik, az valakinek nagyon fog fájni, emellett még a munkanélkülieket is el kell látni.

A gépiesítés egy ideig működőképes, de hosszútávon nagyobb problémát generál, mit azt talán most gondoljuk. A gépek jók, szépek, de nem emberek!

A bejegyzés trackback címe:

https://ajovorol.blog.hu/api/trackback/id/tr762710762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása