A jövőről

Egyre több találgatás van arról, hogy mit hoz a jövő. Számos olyan potenciális "gyilkos" jelölt van már, ami elpusztíthatja a Földet és vele együtt az emberiséget is. Ezek bemutatás, megvitatása a blog egyik célja. A másik jövő, a mi jövőnk, az életünk kis hazánkban. Hogyan képzeljük mi és a "nagyok" hogyan képzelik el, stb.. Iskola, gazdaság, stb, stb...

Linkblog

Meddig elég az élelmiszer

2011.03.09. 19:43 | Grem | Szólj hozzá!

Címkék: jövő válság globális élelmiszer

Napról napra egy többen vagyunk a Földön, egyre többen akarnak enni (ez nem jelenti azt, hogy tud is enni valamit). Eddig a fejlettebb régiók (Észak-Amerika, Európa) fogyasztása jócskán meghaladta a többi nemzetét, de mára ez a kép kezd lassan felborulni.

Az élelmiszer fogyasztás rohamosan nő az Ázsia országokban a növekvő béreknek köszönhetően. A Föld népességének kb 1/3-a el azon a vidéken és vannak olyan családok, ahol a hús, amolyan ünnepi étel, azaz évente nem sok fordul elő. Azok, akik nem tudtak sok húst enni, a több pénzükből többet fognak venni, azaz egyre többet kell termelni.

Ha a világ nem tud alkalmazkodni a megnövekedett igényhez, akkor az árak fognak igazodni a nagyobb kereslethez, amit azok fognak megbánni, akik eddig sem kerestek sokat. Lehet, hogy a világ nagyot fog fordulni és a szegényebb régiók vissza kínásodnak. Ezt úgy kell érteni, hogy az oldalas, a gulyás, a palacsinta és a gumimacik helyett algát, rizst esznek majd.

A jövő elég homályos, a 2012-es év lehet, hogy az előre gondolkozásban, a tervezésben okoz majd változást, mert ha nem teszünk valamit, akkor előbb vagy utóbb óriási élelmiszer válsággal találhatjuk szembe magunkat. Az evéshez mindenkinek joga van, de legyünk mértékletesek, ahogy régi öregjeink is megmondták: "Több nap, mint kolbász".

A bejegyzés trackback címe:

https://ajovorol.blog.hu/api/trackback/id/tr672710834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása